Privatlån

Dela

Privatlån är ett annat namn för blancolån. Idag använder de flesta långivare oftast termen privatlån istället för blancolån eftersom de vill understryka att detta lån vänder sig till privatpersoner. Ett privatlån är ett lån som inte kräver någon säkerhet och som används för konsumtion, men i praktiken kan du använda ditt privatlån till vad som helst eftersom bankerna och andra långivare sällan bryr sig om vad du lånar till.

Sms lån – ett litet och snabbt privatlån

Ett sms lån är på sätt och vis också ett privatlån. Det som skiljer sms lån från andra privatlån är att det är mindre, betalas ut mycket snabbare, har en kortare återbetalningstid och har lägre lånekrav. Om du behöver låna snabbt och inte behöver låna så mycket är det därför alltid sms lån som gäller.

Vanliga privatlån

Ett vanligt privatlån är betydligt större och har en längre återbetalningstid än ett sms lån. Följande karaktäriserar ett vanligt privatlån:

  • Lånebelopp. Ett privatlån brukar ha ett lägsta lånebelopp på 10 000 eller 20 000 kr och ett högsta lånebelopp på 350 000 kr. Det finns även långivare som erbjuder mindre privatlån med lägre lånebelopp än 10 000 kr och som har ett lägre maxbelopp.
  • Avbetalningstid. Normalt har ett privatlån en avbetalningstid på 1 – 12 år även om det finns privatlån som har en kortare återbetalningstid än så. Du betalar av på privatlånet månadsvis och inte som en klumpsumma som du gör om du har tagit ett sms lån.
  • Handläggningstid. Efter att du har gjort din ansökan och den har blivit godkänd får du antingen skriva under ditt låneavtal med din e-legitimation eller så får du ett papper hemskickat som du skriver under och skickar tillbaka. När låneavtalet är underskrivet sitter dina pengar på ditt bankkonto inom 3 bankdagar.

Lånekrav

  • Ålder: 18 år och uppåt
  • Inkomst: 100 000 – 200 000 kr/år
  • Anställning: Många privatlångivare kräver att du har en fast anställning men inte alla.
  • Betalningsanmärkningar: Nej, du får normalt inte har betalningsanmärkningar, men det finns undantag
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige och inneha ett svenskt bankkonto.

Här på lana-snabbt.se hittar du såväl sms lån som vanliga privatlån.