Låna trots betalningsanmärkningar

Dela

Det finns inga vanliga banker som lånar ut pengar utan säkerhet om du har betalningsanmärkningar, men det finns faktiskt flera smslångivare som kan bevilja dig ett smslån trots betalningsanmärkningar. Istället för att titta på ditt förflutna tittar smslångivaren på nuet och gör sin bedömning utifrån din betalningsförmåga. De tittar på din inkomst, dina utgifter och dina skulder och om de anser att du kan betala tillbaka på ett smslån så får du alltså låna. Däremot kan du få ett nej om din betalningsanmärkning inte är äldre än ett halvår eller om du har för många betalningsanmärkningar. När det gäller antalet betalningsanmärkningar så brukar smslångivarna emellertid vara relativt generösa, en del långivare godkänner till exempel 6 betalningsanmärkningar.

Därför får du låna trots betalningsanmärkningar

Det finns flera anledningar till att du kan få ta ett sms lån trots betalningsanmärkningar. För det första så är ett smslån ett litet lån, vilket gör att smslångivaren inte riskerar att förlora någon större summa pengar om du mot förmodan inte skulle kunna betala tillbaka. En långivare som beviljar privatlån på 20 000 – 350 000 skulle ta en mycket större risk om de accepterade betalningsanmärkningar.

För det andra så fokuserar smslångivaren sig på nuet och inte det förflutna. Om du hade det tufft för kanske två år sedan men har en ordnad ekonomi idag vill inte långivaren straffa dig på grund av ditt förflutna. Det är egentligen en sundare inställning än vad bankerna har. Vad spelar det för roll om du hade ekonomiska problem tidigare om du har en bra ekonomi idag?

För det tredje så har smslånet en kort återbetalningstid, du bara har 14 – 90 dagar på dig att betala tillbaka på lånet. Ett smslån är ju ett lån för dig som vill låna snabbt men du måste även betala tillbaka på lånet snabbt. Långivarna antar att du om du har en bra ekonomi idag är sannolikheten att du även har det de kommande 14 – 90 dagarna.

Om du har betalningsanmärkningar och vill låna snabbt kan du till exempel ansöka om ett lån hos ViaConto eller Kredit365 som erbjuder snabba lån trots betalningsanmärkningar.