Låna pengar utan UC

Dela

Som du kanske känner till är det många som vill låna pengar utan UC, det vill säga låna pengar av en långivare som inte gör en kreditupplysning hos UC som är Sveriges absolut största kreditupplysningsföretag.

Tyvärr är det många som tror att om en kreditgivare inte använder sig av UC så tar de ingen kreditupplysning alls, men så är det alltså inte. Då använder de sig av ett annat kreditupplysningsföretag istället och ser i alla fall om du har betalningsanmärkningar, skulder hos kronofogden och hur hög/låg inkomst du har. Det är alltså ingen mening att ansöka om ett lån utan UC bara för att man inte har någon inkomst eller om man har skulder hos kronofogden, men det finns andra fördelar med att låna pengar utan UC.

Därför låna utan UC

Anledningen till att det kan vara bra att vända sig till en långivare som använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag än UC är att kreditupplysningen som görs på dig inte registreras hos UC. Fördelen med det är att nästan alla stora banker och hyresvärdar använder sig av UC när de tar en kreditupplysning och då kanske det inte ser så bra ut om du har massor av kreditupplysningar registrerade på dig. Det kanske är så att du har ansökt om en mängd lån innan du tillslut fick ett lån beviljat och det ser ju inte så bra ut i bankernas och hyresvärdarnas ögon.

Det gör att du verkar vara desperat efter pengar vilket tyder på en dålig ekonomi eller ett ansvarslöst förhållande till pengar, något som kan göra att du inte får hyra den bostad du vill bo i eller får avslag när du ansöker om ett banklån. Det här kan du alltså undvika om du lånar pengar utan UC.