Förlänga smslån

Dela

Ibland händer det att man inte har för lite pengar när löptiden på smslånet man tagit närmar sig sitt slut. Kanske har man helt enkelt haft en månad med många oförutsedda kostnader som man inte räknat med innan man ansökte om lånet men nu står man där och känner sig stressad över återbetalningen. Det är sånt som händer och även om räkningen kommer bli dyrare, så är det trots allt inte hela världen, så länge det inte händer regelbundet såklart.

I sådana situationer är det tacksamt att många smslångivare erbjuder möjligheten att förlänga smslån om det skulle bli kris. I denna artikel ska vi titta lite närmare på just förlängning av smslån och vad du bör tänka på.

Förlängning av smslån – så funkar det

Skulle du upptäcka i mitten av månaden att du inte kommer ha råd att betala tillbaka ditt lån i tid kan du hos vissa långivare ansöka om en förlängning av ditt smslån mot en avgift samt en extra ränta. Detta gör du genom att kontakta långivaren kundtjänst och förklara situationen.

Blir du beviljad en förlängning är det vanligast att förfallodatumet skjuts upp med 14 dagar men vissa långivare kan förlänga ditt lån med upp till en månad. Du kan vanligtvis även ansöka om förlängning flera gånger, men ha i åtanke att detta blir väldigt dyrt i längden.

Fördelar med förlängning

Har man inte råd att betala av sitt lån kan en förlängning, trots att det blir dyrare, ge dig följande fördelar:

  • Du får längre tid på dig att betala av skulden. Förmodligen kommer du hinna få ännu en lön eller lösa betalningen på annat vis fram till det nya förfallodatumet.
  • Du slipper betala påminnelseavgifter och övriga försenings- och straffavgifter.
  • Risken för att du åker på inkassokrav och betalningsanmärkningar minskar.

Förlängning i förbyggande syfte

Ansöker du om ett lån som du tror att du kommer kunna betala i tid bör du välja en långivare som erbjuder förlängningar om du vill vara på den säkra sidan. Skulle det uppstå någon oväntad utgift mitt i månaden som sätter dig i klistret när det kommer till lånets återbetalning kan du förlänga lånet som en akut åtgärd.

Vet du dock ifrån början att du inte kommer kunna betala av ditt lån bör du inte gå in med inställningen att du ändå kan förlänga lånet. Detta kommer bli en dyr historia som du förmodligen inte kommer ha råd med tanke på att du egentligen inte hade råd att ta lånet ifrån början.

Förläng aldrig ett gratis smslån

Har du hittat ett riktigt bra räntefritt lån är det ytterst viktigt att du håller dig borta ifrån förlängningar och betalar tillbaka lånet i tid. Detta eftersom lånet upphör att vara gratis om du inte sköter återbetalningen och väljer du att förlänga det tillkommer även ränta för den period som egentligen skulle varit gratis. Tänk på detta innan du tar ett gratis lån som du ändå inte kommer kunna betala tillbaka eftersom räkningen kommer bli mycket dyrare i slutändan än vad du räknat med ifrån början.